Over ons

Wie zijn wij?     

                        

Mijn Impact wil de duurzaamheid in Nederland serieus aanpakken. Niet door er over te praten, maar door vooral dingen te doen. We hebben best grote ambities, want we willen impact hebben! We pakken het dan ook wat anders aan. Want we doen 'het' via bedrijven. Die hebben namelijk de meeste middelen en kunnen als werkgever direct al hun werknemers betrekken in hun maatschappelijke idealen. Dus we bieden via de werkgever met gunstige voorwaarden unieke en duurzame producten aan voor de werknemer.

Eigenlijk de moderne vorm van arbeidsvoorwaarden zou je kunnen zeggen. Employee Climate Benefits noemen we dat. Wat is er mooier dan bijvoorbeeld een klimaatvriendelijke en energiezuinige spaarpomp te kunnen leasen op ons impact-platform als alternatief voor een erg vervuilende zakelijke auto? 

 

Maar er is meer.....

 

In Nederland zijn zo’n vierduizend sociale ondernemingen. Ze zijn actief in verschillende sectoren; van zakelijke en facilitaire dienstverlening tot consumentenproducten, zorg, educatie en internationale ontwikkeling. Ze hebben allemaal gemeen dat ze een maatschappelijke doelstelling hebben die ze belangrijker vinden dan het maken van veel winst. In Nederland is de social enterprise nog een jonge organisatievorm, die nog wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Wij hebben de ondernemingen geselecteerd die bijzondere en mooie duurzame producten hebben. En hebben hen gevraagd of ze meer willen doen met ons platform Mijn Impact.

Met onze ervaring en netwerken uit het bedrijfsleven willen we proberen deze social enterprises verder en sneller te laten groeien, door hun producten aan te bieden in onze Climate Shop. Via de voorlopers onder de werkgevers. En ze zo in verbinding te brengen met heel veel werknemers. Waardoor hun ideaal ineens veel meer social impact krijgt. Als werkgever kun je via de Climate Shop natuurlijk ook rechtstreeks zaken doen én bijvoorbeeld voor je werkbezoeken van je werknemers een paar gerecycelde fietsen of laptoptassen ter beschikking stellen.

Maar ook: social enterprises hebben eigenlijk altijd gebrek aan bepaalde kennis en capaciteit. Het ligt voor de hand om werkgevers te vragen op vrijwillige basis tijdelijk bepaalde specialisten uit te lenen aan die social enterprises, als een soort van MVO. Social support noemen wij dat.   

 

Het vliegwiel    

                                                                            

Zo slaan we eigenlijk twee vliegen in één klap: we boosten MVO bij de reguliere bedrijven én we helpen de social enterprises groeien. Met als motor de bewuste werknemer, die écht iets wil doen aan zijn vaak te grote footprint. Door producten van de sociale ondernemingen én hun hulpbehoefte duidelijker onder de aandacht te brengen bij alle werknemers van bedrijven met een MVO-doelstelling denken wij dat een enorm vliegwiel rond duurzaamheid in beweging kan komen. Mooi toch?