Transformatie

De transformatie naar een nieuwe, gezonde en volhoudbare economie is in volle gang. Menig bedrijf is zich al aan het oriënteren op de veranderingen die de nieuwe economie met zich meebrengt. Wat is het beste moment voor een bedrijf om een (over-)stap te maken? Veel bedrijven zijn al goed op weg. Toch is er nog een versnelling nodig om alle nationale en internationale klimaatvoornemens te realiseren. Ook zijn bedrijven nog niet altijd op de hoogte van de mogelijkheden die duurzaamheid biedt om nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen of zich anders te onderscheiden van de concurrentie. Mijn Impact analyseert regelmatig de actuele economische ontwikkelingen en regelgeving op dit vlak en publiceert hierover met blogs en essays die tot nadenken stemmen.

Zie ook onze blogs (op LinkedIn), informatiepagina's en essays.

Missie

 

Mijn Impact heeft als missie om die duurzaamheid in het bedrijfsleven te versnellen door maatschappelijke waarden meer in te passen in de bedrijfsmodellen. Mijn Impact wil bedrijven informeren en inspireren om een rol als voortrekker in deze betekenis-omwenteling op te pakken. En hoe zij de klippen kunnen omzeilen op de route naar een gezonder, duurzamer en meer circulair bedrijfsmodel.  Omdat het uiteindelijke leidt tot structureel betere bedrijfsresultaten én een gezondere wereld. Dat blijkt wel uit de verwachting dat de werkgelegenheid in de duurzame sectoren dubbel zo hard stijgt als in de traditionele sectoren.

Netwerkorganisatie

Mijn Impact is bij uitstek een netwerkorganisatie. Mijn Impact werkt samen met allerlei disciplines, omdat duurzaamheid vele dimensies heeft en veel specialisaties kent. Door multidisciplinair te werken ontstaan nieuwe, onverwachte en ongekende mogelijkheden en combinaties. Duurzaamheid kan op die manier ook uitstekend dienen als thema voor innovatie in veel bedrijfstakken.

Mijn Impact werkt altijd vanuit een strategisch uitgangspunt. Daar begint het avontuur. In samenspraak met de directie van een bedrijf wordt een richting gekozen;  een aantal passende duurzaamheidsdoelen worden in de koerst verwerkt. Dit is een interactief proces waarbij Mijn Impact de rol vervult van procesbegeleider, kritische geest, duurzaamheidsdeskundige en strategisch uitdager. Mijn Impact is geen adviesbureau, maar een doe-bureau. Als de strategie stáát gaan we aan de slag met jouw bedrijf, samen met een team uit de eigen organisatie én de toepasselijke interne of externe specialisten.

Dit doen we met een behoorlijke rugzak met ervaring: van strategie en business development tot aan innovatie-programma’s. We werken daardoor snel van abstract naar concreet: geen rapporten maar praktische resultaten!


Foto van Alje Kuiper Mijn Impact is opgericht door Alje Kuiper. Voorheen werkzaam als onder andere directeur strategie en innovatie bij de Randstad Groep Nederland. Nu als bevlogen ondernemer bezig om zijn ervaring met het ontwikkelen en scalen van concepten in te zetten voor het versnellen van duurzaamheid in het hart van bedrijven. Zijn passie is om samen met directies van bedrijven te bouwen aan toekomstbestendig businessmodellen. Grote of kleine bedrijven: hij verbindt mensen in organisaties en kan complexe uitdagingen hanteren door onverwachte samenwerkingsverbanden te creëren. Met een gezondere planeet als driver.

Wil je in gesprek? Maak een video-afspraak.

Alje Kuiper

+31 (0)653937694

alje.kuiper@mijnimpact.nl

Alje Kuiper op Linkedin

Mijn Impact op Linkedin