Crisis. Recessie. Door een wending van de natuur worden we er keihard én behoorlijk onverwachts mee geconfronteerd. Jarenlange ingesleten business-patronen komen ter discussie te staan; leveranciers en klanten gedragen zich opeens anders. Gedrag dat onbedoeld een bijzondere bijwerking heeft: een duurzamere samenleving. We vervuilen minder, want reizen en consumeren is niet meer ons dagelijks patroon. Sociale impact wordt key. Winst voor aandeelhouders staat even niet meer voorop. Het geeft ons een preview hoe een nieuwe, schonere en socialere leef- en werkwereld er uit zou kunnen zien.

En straks, na de crisis: maken we de ‘jump’ of vallen we weer terug? Nu zijn duurzaamheid en sociale impact vaak nog meer een ‘sidekick’ dan een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. Experts en gerenommeerde bedrijfsadviesbureaus zoals McKinsey zeggen dat nu het momentum is om door te pakken.

Doe de test om te weten waar jij staat met je bedrijf.

Naar de bedrijfstest

Mijn Impact helpt bedrijven richting een duurzamer en daarmee uitgekiender businessmodel. Met impact voor de samenleving. Met toekomst dus! Kern van onze aanpak:

 • Multificeren
  Van bedrijfsmissie naar een multi-missie, inclusief SDG’s*

 • Sociale innovatie
  Bottom-up betrokkenheid van personeel stimuleren

 • Gedragsbeïnvloeding
  Oog voor de alledaagse werkomgeving en consumeringsgedrag van werknemers

* SDG: 17 Sustainable Development Goals, de mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030

Onze aanpak

Mijn Impact werkt met een overzichtelijk stappenplan. Na iedere stap kun je als bedrijf steeds beslissen of beslissen of je een volgende stap neemt in onze duurzaamheidsaanpak:

 1. Kennismaking. Ter kennismaking met onze manier van werken sparren we graag kort met een directielid over de missie en welke duurzaamheidsrichting in eerste instantie passend zou lijken voor je bedrijf. Dit halfuur- gesprek kan eventueel ook digitaal.

  Uitkomst: eerste zicht op een duurzaamheidsrichting en mogelijke vervolgstappen.

 2. Workshop. We houden een verfrissende workshop voor de directie, waarin we veel duurzaamheidskennis uitwisselen, een eerste ontwerp groene strategie maken en op basis van deze input samen een kwartaal aanpak ontwerpen. Dit is een combinatie van het opbouwen en toepassen van een multi-missie én bottom-up betrokkenheid van personeel. Het is een belangrijke basis voor straks: de tactische en operationele uitwerking in je bedrijf.

  Uitkomst: meer inzicht in mogelijkheden van duurzaamheid, een multi-missie, én een eerste idee over de uitwerking van deze missie in concrete projecten.

 3. Kwartaalaanpak. Aan de hand van de workshop werken wij de kwartaalaanpak verder uit en presenteren die, inclusief kosten en opbrengsten. Na goedkeuring begeleiden we dit gezamenlijk ontwikkelde duurzaamheidsprogramma gedurende een kwartaal in je bedrijf. Er wordt hiervoor een multidisciplinair team samengesteld uit de eigen gelederen van je bedrijf, waarmee een kwartaal lang een programma met diverse vernieuwende activiteiten wordt doorlopen, begeleid door Mijn Impact. Zowel het uitwerken van de multi-missie, workshops voor personeel als bijvoorbeeld een businesscase komen aan de orde. Ook heeft Mijn Impact allerlei tools beschikbaar voor een dergelijk programma.

  Uitkomst: een breed gedragen multi-missie, meer betrokkenheid van personeel bij duurzaamheid, eerste klantcases, meetcriteria en een aantal marktkansen en mogelijke projecten in beeld.

 4. Duurzaamheidsproject. Begeleiden van een heel specifiek project dat voortvloeit uit de kwartaal aanpak. En dat uiteraard past bij de missie van je bedrijf. Hiervoor kunnen diverse externe deskundigen worden ingeschakeld uit het netwerk van Mijn Impact.

  Uitkomst: een concreet, praktisch project is uitgevoerd met een meetbaar duurzaamheidsresultaat; bijvoorbeeld een energiebesparingsprogramma in het werkproces, inclusief het meten van de besparingen voor het hele kantoor.

Dit is een krachtig stappenplan waarmee first movers een voorsprong kunnen nemen in de nieuwe werkelijkheid. Mijn Impact heeft de strategische ervaring en tools in huis om jouw bedrijf hierin te begeleiden.

Meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvend introductiegesprek. En neem ook eens een kijkje in onze duurzame webshop.

Poppetje die de weg aan het verven is