Climate shop

Climate Shop

In deze shop worden uw werknemers de mogelijkheid geboden om duurzame producten aan te schaffen. Mijn Impact heeft hiervoor een selectie gemaakt uit de meest duurzame artikelen voor in en om het huis, die op de Nederlandse markt beschikbaar zijn. Consumentenprijs van deze artikelen ligt tussen de € 100 en € 5.000. De impact van het product is daarbij kritisch tegen het licht gehouden en vergeleken met de duurzaamheid van een gemiddeld, vergelijkbaar product. Zo mogelijk wordt dat weergegeven in een percentage. Dit zegt iets over hoeveel % dit product beter is, als je kijkt naar de (ook verborgen) impact. Dus hierbij wordt zowel gekeken naar CO2-vervuiling door productie en vervoer, ontbossing ivm winning grondstoffen, gebruik van gif, etc. Daarnaast wordt de ondernemer achter het product in beeld gebracht. Eigenlijk zit er altijd wel een mooi verhaal aan vast waarom de ondernemer is begonnen met zijn of haar bedrijf. En welk duurzaamheidsprobleem daarmee wordt aangepakt. Dus al met al een platform voor de werknemer, waar duurzaamheid mooi en gemakkelijk wordt gemaakt!

Hieronder worden de mogelijke onderdelen van de module Climate Shop toegelicht.

Kortingscode

Mijn Impact biedt de mogelijkheid aan  u als werkgever om medewerkers te stimuleren dergelijke producten aan te schaffen en daarmee een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. Dat kunt u doen door korting te geven op alle (of bepaalde) producten op het platform. Dit kan dan bijvoorbeeld verrekend worden met de werkkostenregeling (WKR) of eventuele cafetaria-faciliteiten. Invulling hiervan is maatwerk per bedrijf en bij toepassing van diverse regelingen kunnen wij u wellicht nog enkele tips geven.

Employee Climate Benefit

Deze korting die de werkgever aan de werknemer biedt is eigenlijk een extra secundaire arbeidsvoorwaarde. Wij noemen dit dan ook Employee Climate Benefits. Hiermee zet u richting werknemer uw bedrijf goed op de kaart en kan zeker een positieve invloed hebben op uw recruitment-resultaten. Het is inmiddels aangetoond dat vooral de millennials erg gevoelig zijn voor dit soort maatschappelijke bijdrages vanuit (hun) werkgever.op deze manier een belangrijk steentje bijdrage aan het klimaatbewustzijn van uw medewerkers. 

Inlogcode

Werknemers kunnen via een inlogcode op de website van Mijn Impact inloggen, zodat ze hun werkgeverskortingen direct per product kunnen bekijken. Bij aanschaf van een artikel betalen zij die kortingsprijs; de werkgever vult dan dit bedrag aan tot de oorspronkelijke consumentenprijs. Deze staat doorgehaald naast de kortingsprijs op de website. Mijn Impact stuurt na levering van het product aan de werknemer een factuur met het verschil tussen consumentenprijs en werkgeversprijs aan de werkgever.  Ook kan achter de inlogcode desgewenst de website van Mijn Impact ook een aantal bedrijfsspecifieke kenmerken krijgen, bijvoorbeeld vermelding van het logo van het bedrijf of een toelichting van de werkgever waarom deze regeling is ingesteld. Ook is het mogelijk om een samenvatting van uw MVO-beleid op de website te plaatsen, zodat de werknemer hierover goed wordt geïnformeerd. 

Informatiebulletin

Om uw medewerkers te stimuleren om gebruik te maken van de Climate shop en te informeren over de gedachte achter Mijn Impact, hebben wij een (digitaal) informatiebulletin opgesteld met wat achtergronden, maar ook een aantal aansprekende producten uit onze Climate Shop. Daarnaast brengen we een paar sociale ondernemers in beeld die zich aan Mijn Impact hebben verbonden. Dit bulletin kunt u dan zelf via mail, via uw bedrijfswebsite of een ander intern kanaal verspreiden onder uw personeel.

Impact Test

Medewerkers kunnen een test doen op de website van Mijn Impact, waarbij hun eigen impact wordt gemeten. Hierbij wordt ook de verborgen impact zoals CO2 uitstoot bij productie, vervoer naar winkels, gebruikte grondstoffen, gif, etc. meegenomen. De uitkomst wordt uitgedrukt in wereldbollen. Dat wil zeggen: stel dat iedereen jouw levensstijl zou hebben, hoeveel aardbollen zouden we dan nodig hebben? Voor de gemiddelde Nederlander is dit ongeveer 3,8 aardbol. 

Privacy

Mijn Impact heeft overigens geen persoonlijke gegevens van uw personeel nodig om de bovengenoemde diensten te kunnen leveren. Alleen na de bestelling zijn uiteraard een aantal gegevens benodigd om de bestelling uit te kunnen leveren. Hierin verschilt Mijn Impact niet van een reguliere webshop. 

Wilt u meer weten over de Climate Shop van Mijn Impact? Neem contact op met ons voor een goed en duurzaam gesprek: info@mijnimpact.nl