Impact programma

Impact Programma

Betrokken medewerkers zijn productief en leveren absoluut een positieve bijdrage aan uw bedrijfsimago. Het is alleen daarom al belangrijk dat zij uw MVO-beleid kennen en ondersteunen. Maar ook dat zij weten hoe duurzaamheid nou eigenlijk precies werkt. Er leven veel hele praktische vragen rond duurzaamheid die vaak onbeantwoord blijven. Wat is de impact van producten die ik aanschaf? Wat is de verborgen impact van deze producten die vaak in verre landen grote milieuproblemen veroorzaakt? En hoe kun je daarbij je eigen verantwoordelijkheid nog beter invullen? En dat afval scheiden maar het topje is van de ijsberg. Enzovoorts. Mijn Impact heeft hiervoor een communicatie-programma en workshops waarbij medewerkers worden geïnformeerd over duurzaamheid in het algemeen en in het bijzonder hoe uw bedrijf daar invulling aan wil geven middels één van de MijnImpact-programma's. 

Hieronder worden de mogelijke onderdelen van de module Impact Programma toegelicht.

Voorlichting Climate Shop

Voordat uw bedrijf de Climate Shop beschikbaar gaat stellen aan uw personeel, bevelen wij aan een introductie hiervan te organiseren. Dat zal de motivatie en betrokkenheid bij het programma sterk bevorderen. Mijn Impact heeft hiervoor een speciaal introductieprogramma opgesteld. Dit bestaat uit een leuke, uitdagende uitnodiging voor een inhouse lunchbijeenkomst voor groepen tot 50 werknemers. In deze bijeenkomst nodigen wij ook een aantal sociale ondernemers uit, die hun impact-verhaal vertellen en een korte demonstratie geven van hun duurzame producten. Verder wordt wat meer verteld over het gebruik van de website MijnImpact.nl en de Employee Climate Benefits die u als werkgever beschikbaar stelt voor dit programma. Ook is er gelegenheid voor vragen over duurzaamheid. Daarna kunnen medewerkers contact met Mijn Impact opnemen voor verdere toelichting en eventuele deelname aan vervolgmodules van het Impact Programma.

Workshop Duurzaamheid en Verborgen Impact

Een vervolgmodule van het Impact Programma is een workshop voor uw personeel over wat nou precies duurzaamheid is en welke rol de verborgen impact hierbij speelt. Deze workshop is onder andere gebaseerd op het boek 'de verborgen impact' (www.deverborgenimpact.nl) en enkele onderzoeken van MVO-Nederland (oa 'hoe duurzaam is Nederland?'). Deze workshops zijn altijd incompany en opengesteld voor al uw personeel. Hierbij kan uiteraard ook een programma-onderdeel worden toegevoegd met de bespreking van de achtergronden van het MVO-beleid van uw bedrijf. Tevens wordt de impact-test afgenomen (zie mijnimpact.nl/pages/impact-test) en de metingen bij de uitkomsten ervan worden toegelicht.  Deze workshops van ongeveer 1,5 uur zijn voor maximaal 20 werknemers en kunnen op verzoek worden herhaald. 

Communicatie

Mijn Impact kan uw bedrijf ondersteunen met het op de kaart zetten bij werknemers van uw MVO-beleid. Dit kan met een gericht communicatieprogramma over uw MVO-doelstellingen en resultaten. Gecombineerd met uw doelstellingen bij het Mijn Impact programma. Ook het bevorderen van zgn Social Thinking in uw bedrijf kan gericht worden gestimuleerd oa met een Employee Advocacy Programma op social media.  Mijn Impact heeft een uitgebreid netwerk van communicatie specialisten voor uw bedrijf beschikbaar.

Proeftuin

Mijn Impact biedt de mogelijkheid om nader kennis te maken met sociale ondernemers, hun speciale producten, de vervaardiging ervan en de mogelijke toepassingen. Dit kan door met een groep van uw medewerkers een bedrijfsbezoek af te leggen bij een paar sociale ondernemers bij u in de regio. Of dat ëén of een paar sociale ondernemers een workshop hierover geven in uw bedrijf. Ook dit kan het besef en de betrokkenheid bij duurzaamheid in uw bedrijf stimuleren.

Wilt u meer weten over dit Impact Programma van Mijn Impact? Neem contact op met ons voor een goed gesprek: info@mijnimpact.nl