Kennis duurzaamheid: laaghangend fruit.

  De transformatie naar een nieuwe, gezonde en volhoudbare economie is in volle gang. Menig MKB-bedrijf is zich al een het oriënteren op de veranderingen die de nieuwe economie met zich meebrengt. Wat is het beste moment voor de MKB ondernemer om een (over-)stap te maken?

Onderwerpen Essays

1. Geen bandenwissel maar een nieuwe motor. Hoe de nieuwe economische
en sociaal-maatschappelijke bewegingen de traditionele businessmodellen gaan kraken en welke rol het MKB hierin gaat spelen.

2. Wachten tot het kantelt? Hoe kennis van nieuwe regelgeving de MKB-ondernemer kan ondersteunen bij de overgang naar de businessmodellen van de toekomst.

3. Externe druk of innerlijke drive? Hoe geloof, geduld en geld verdienen samenkomen in een impact businessmodel voor de MKB-ondernemer.

4. Schouder aan schouder? Hoe de overheid en het MKB elkaar kunnen versterken in het behalen van de nieuwe duurzaamheidsdoelen

Waar moet je op letten als MKB-ondernemer bij het verduurzamen van je business? Wij hebben voor jou in ieder essay een aantal tips op een rijtje gezet. En we geven je veel achtergrondinformatie over alle aankomende of al ingevoerde, nieuwe (soms financiële) regels rond duurzaamheid waar je rekening mee moet houden.

Meld je aan voor de essays (er komen meer...)

Ontvang automatisch alle essays door je hier aan te melden. Ook kun je je hier aanmelden voor onze nieuwsbrief, met de nieuwste duurzaamheids-ontwikkelingen voor bedrijven.

{{error}}

Dank voor je interesse!

Aan het laden...

Of download essay 1, essay 2, essay 3 of essay 4 zonder in te schrijven.

Mijn Impact heeft het initiatief genomen tot het publiceren van een viertal essays. De essays zijn geschreven door een schrijversgroep die op persoonlijke titel hieraan werkt. We hebben een diversiteit aan expertises gezocht en gevonden op het snijvlak van duurzame trends en regelgeving, circulaire economie, bedrijfsstrategie en accountancy: David Boekel, Jacqueline Hofstede, Douwe Jan Joustra, Dick de Waard, Mark de Lat en de eigenaar van Mijn Impact: Alje Kuiper. Voor meer informatie over de schrijvers, zie de laatste pagina van het essay.