Wat zijn SDG's?

Een afkorting die internationaal erg veel betekenis heeft gekregen, als concretisering van de klimaatambities is SDG: Sustainable Development Goal. In het Nederlands: Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling. Het zijn 17 SDG's, richtingen van aanpak, verspreid over de verschillende dimensies van wat bij kan dragen aan een betere wereld.  Deze indeling wordt steeds vaker gehanteerd als kapstok en als je een beetje wilt kunnen meepraten over duurzaamheid, dan moet je dit toch wel in je kennis-bagage hebben. Zie hier voor de uitleg van de verschillende doelen. Deze doelstellingen zijn overigens nog uitgewerkt in 167 subdoelen, die de doelen verder helpen concretiseren. De doelen worden landelijk periodiek gemeten door het CBS (zie voor laatste rapport deze link) SDG NL is nationaal coördinator voor de implementatie van deze doelen, namens de regering.  Meer weten hoe je SDG's kan implementeren in je bedrijif? klik hier 

Over de schrijver Alje Kuiper

Alje Kuiper wil een objectieve en inspirerende gesprekspartner zijn voor ondernemers die willen versnellen in duurzaamheid, op welk vlak dan ook. Hij ziet het als een systeemverandering, waarbij bedrijven succesvol zijn die hierin actief handelen, dus slimme keuzes maken en klimaatvriendelijk innoveren.

Deze doorpakkers met visie helpt hij via de Multimissie® om met een eerlijk verhaal hun onderneming toekomstproof te maken en dus onderscheidend te zijn van de concurrent.

Alje werkt samen met allerlei duurzame experts in de diverse vakgebieden om te bekijken welke duurzame aanpak het beste past bij jouw bedrijf. Lekker breed en praktisch komen we samen tot mooie resultaten!

Foto van Alje Kuiper

Kom in contact met de expert

Contact met expert