Nieuwe werkelijkheid

Op 23 april 2020 organiseerde EGN (Executives Global Network) voor haar leden een goed bezocht webinar waar ook Mijn Impact medewerking een bijdrage verzorgde. Onderwerp: duurzaamheid in de nieuwe werkelijkheid. Uit verschillende polls bleek dat een grote meerderheid van de directieleden in hun bedrijf een nieuwe werkelijkheid zien ontstaan, waarbij zij van plan zijn duurzaamheid een prominente rol te gaan geven. 

35% van de directeuren zien een nieuwe werkelijkheid ontstaan in de samenleving, waarbij duurzaamheid een driver is; zij zijn van plan vol hierop in te zetten en zien het als nieuwe marktkans voor hun bedrijf. 

65% van de directeuren denkt dat er waarschijnlijk dingen structureel en blijvend veranderen; de mogelijkheden van duurzaamheid voor hun bedrijf gaan ze daarom zeker verkennen.

Ook wetenschappers roeren zich rond dit onderwerp in deze  bijzondere tijden. De laatste maanden verschijnen opmerkelijk veel publicaties van experts waarbij de klimaatdiscussie wordt gekoppeld aan het eind van de coronacrises.  Zo stelde Mckinsey toch wel stevig dat het nu de tijd is voor bedrijven om hun operaties met meer veerkracht in te richten en dus duurzaam te maken, bv door kortere supply chains, energie-zuiniger productie, videoconferencing in plaats van reizen en toename van gedigitaliseerde sales en marketing. Klik hier voor het rapport

Een goede eerste stap om de nieuwe werkelijkheid te verkennen is om de bedrijfsmissie eens goed tegen het licht te houden. Een missie is de ziel van het bedrijf; in een toekomst bestendige missie krijgt naast het bedrijfsbelang ook het maatschappelijk belang aandacht. En wordt ook een relatie gelegd met de internationale SDG's (Sustainable Development Goals). Wij noemen zo'n missie een Multi-missie. Een goede basis om vanuit te gaan werken in de nieuwe werkelijkheid. Klik hier voor meer informatie.  

Nieuwe werkelijkheid