Dealen met de Green Deal


Multimissie®: CSRD-ready met een Duurzaamheidsboard

Multimissie: een statement én een aanpak

Een Multimissie is een missie van een commercieel bedrijf, verrijkt en geïntegreerd met een maatschappelijke, duurzame intentie. Met de Multimissie-aanpak helpen we een organisatie op weg, zodat een bedrijf niet langer alleen staat voor het eigen bedrijfsbelang, maar met de bedrijfsactiviteit ook bijdraagt aan een gezondere wereld. Met deze aanpak wordt een goede basis gelegd voor een toekomstbestendige strategie, de uitvoering daarvan in een robuust duurzaam beleid, én we maken de organisatie CSRD-ready.

Groen investeren levert op!

Duurzaamheid is hot en ontwikkelt zich erg snel. Vrijwel ieder bedrijf krijgt er mee te maken, zeker nu de nieuwe CSRD-regelgeving wordt ingevoerd. In het eigen bedrijfsproces en bij klanten: bij offertes, bij regels over rapportage, in het productieproces, bij leveranciers, maar het heeft ook invloed op de motivatie van personeel waarom ze in je bedrijf willen werken. De Multimissie helpt om hierin de juiste strategie te bepalen, die past bij je bedrijf maar wel een relatie heeft met de SDG’s. Daarbij hoort een Duurzaamheidsboard, die passende duurzame projecten in de organisatie initieert en monitort. Het is een moderne manier van organiseren, met veel draagvlak en betrokkenheid van personeel, is gebleken. Ook kun je hier makkelijker een duurzame rapportage conform CSRD-eisen realiseren.

  • Bottom-up aanpak, met brede betrokkenheid personeel
  • Duurzaamheidsboard zorgt voor verankering in de organisatie
  • Borging van een duurzaamheidsprogramma met projecten en meetbaar resultaat
  • Goed uitgangspunt om CSRD-proof te worden
  • Aanspreek- en kennispunt voor duurzaamheid intern en extern
  • Draagt bij aan toekomstgericht werkgeverschap dus interessant voor ambitieus en betrokken personeel

Heb je al een Duurzaamheidsboard?

Multimissie en Duurzaamheidsboard

De Multimissie® zorgt ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever blijft, het bedrijf een goede uitgangspositie heeft bij aanbestedingen en voldoet aan de nieuwe CSRD-regelgeving die de komende jaren van kracht wordt. Dat vereist een zekere organisatie. Veel organisaties hebben wel zoiets als een duurzaamheidsfunctionaris. Maar duurzaamheid is inmiddels een strategisch issue geworden met impact voor bijna alle disciplines in het bedrijf. Waardoor een andere organisatievorm voor duurzaamheid wordt gevraagd. Wij begeleiden bedrijven bij het vinden van de meest passende missie, strategie en organisatievorm, met de Multimissie-aanpak (zie schema). We hebben inmiddels goede ervaringen met een zogeheten Duurzaamheidsboard. Dit is een multidisciplinair team uit de diverse geledingen van de organisatie die de groene plannen monitort en leiding geeft aan Impact Teams in de organisatie. Over onze ervaringen hiermee uit de praktijk vertellen we in een persoonlijk gesprek graag meer.

Multimissie aanpak

De Multimissie zorgt voor het toepassen van de juiste SDG’s en de regels van de Green Deal in je organisatie en processen. Duurzaam beleid wordt gevormd door een complex geheel van doelen, regels, wetten en economische afspraken. Die zowel op Europees, landelijk als lokaal niveau toegepast gaan worden. Het zijn veel ambities, op veel terreinen en daardoor misschien wat onoverzichtelijk. Wij brengen het voor je terug tot handzame concepten die de organisatie helpt om te versnellen.

Stappen naar een Duurzaamheidsboard

 

Streef je naar een moderne organisatie, waar de Duurzaamheidsboard deel van uitmaakt? Wij begeleiden bij de eerste stappen:

 

  • Formuleren van een Multimissie aan de hand van de SDG’s
  • Benoemen en selecteren van aansprekende Impact-thema’s
  • Ontwerpen van de passende organisatie van een Duurzaamheidsboard, met bijbehorende Impact Teams