Fair versus Ver

Opvallend dat bij het debat ter ere van de verkiezing van minister van de nieuwe economie – Michel Scholte, van harte! - bijna alle grote partijen (uitgezonderd de PVV) inzetten op een duurzame systeemverandering.

Falende overheidsethiek, een ernstige gezondheidscrisis, de ongebreidelde macht van internationale IT-platforms, gevaarlijke cibercrime en toenemende klimaatproblemen. Er zijn nogal wat alarmerende indicatoren in 2020 die de noodzaak van zo’n systeemverandering versterken. Vlaggenschip is een gezondere en eerlijker economie, nu als de nieuwe economie bewierrookt.  In die vernieuwing kan de politiek dit verkiezingsjaar veel betekenen, meer wellicht dan ze zelf denken of willen.

Bijvoorbeeld: de schade die wordt aangericht in de natuur verrekenen in de prijs van je hardhouten tuintafel. Of circulaire productie stimuleren met minder BTW-heffing. Of absolute prioriteit geven aan duurzame, lokale offertes bij de overheid. Een paar van deze ‘korte klappen’ kan een enorme boost geven aan groene businessmodellen. En warempel, dan gaat de marktwerking ineens hand in hand met de nieuwe ethiek én onze klimaatdoelen.  #duurzamedonderdag #duurzaamondernemen

Over de schrijver Alje Kuiper

Alje Kuiper wil een objectieve en inspirerende gesprekspartner zijn voor ondernemers die willen versnellen in duurzaamheid, op welk vlak dan ook. Hij ziet het als een systeemverandering, waarbij bedrijven succesvol zijn die hierin actief handelen, dus slimme keuzes maken en klimaatvriendelijk innoveren.

Deze doorpakkers met visie helpt hij via de Multimissie® om met een eerlijk verhaal hun onderneming toekomstproof te maken en dus onderscheidend te zijn van de concurrent.

Alje werkt samen met allerlei duurzame experts in de diverse vakgebieden om te bekijken welke duurzame aanpak het beste past bij jouw bedrijf. Lekker breed en praktisch komen we samen tot mooie resultaten!

Foto van Alje Kuiper

Kom in contact met de expert

Contact met expert