Asterix en Obelix als glazen bol

Tip voor de trendwatchers: Lees Asterix en Obelix.

Deze wereldberoemde stripfiguren delen al bijna 60 jaar hun komische maar rake plaagstootjes uit aan het groteske en moeilijk te besturen Romeinse Imperium (= de wereldmarkten?). Bij nadere bestudering blijken Asterix en Obelix ook belangrijke trends te kunnen voorspellen. Want in hun uitgave ‘De race door de Laars’ uit 2017 vochten ze al een verbeten strijd uit met het coronavirus. En jawel, in Italië!

Daarom is het des te interessanter om de uitgave van 2019 ‘De dochter van de veldheer’ eens goed te analyseren. Daar nemen Asterix en Obelix een pubermeisje, genaamd Adrenaline en dochter van een befaamde Gallische veldheer, in bescherming als de Romeinen haar willen ontvoeren. Zij is nogal eigenwijs en brutaal. En komt, net als Greta Thunberg, op voor het klimaat en andere duurzame idealen. Sterker nog, ze lijkt er op. Hoe het verhaal afloopt? Altijd goed. Maar de wendingen en dialogen in het verhaal zijn verplicht leesvoer voor bedrijfsstrategen en visionairs die de impact van duurzaamheid willen duiden.

Over de schrijver Alje Kuiper

Alje Kuiper wil een objectieve en inspirerende gesprekspartner zijn voor ondernemers die willen versnellen in duurzaamheid, op welk vlak dan ook. Hij ziet het als een systeemverandering, waarbij bedrijven succesvol zijn die hierin actief handelen, dus slimme keuzes maken en klimaatvriendelijk innoveren.

Deze doorpakkers met visie helpt hij via de Multimissie® om met een eerlijk verhaal hun onderneming toekomstproof te maken en dus onderscheidend te zijn van de concurrent.

Alje werkt samen met allerlei duurzame experts in de diverse vakgebieden om te bekijken welke duurzame aanpak het beste past bij jouw bedrijf. Lekker breed en praktisch komen we samen tot mooie resultaten!

Foto van Alje Kuiper

Kom in contact met de expert

Contact met expert